ONZE MISSIE

TURNING WASTE INTO TASTE.

Maarliefst één derde van al het eten wat wereldwijd wordt geproduceerd komt nooit op jouw bord terecht. Deze mega verspilling is niet alleen zonde, maar het kost ook belangrijke grondstoffen, zoals vruchtbaar land, water, arbeid en energie. Sterker nog, als voedselverspilling een land zou zijn dan zou het de op 2 na grootste vervuiler zijn ter wereld. Willen we een gezondere planeet, dan zullen we deze verspilling moeten aanpakken. 
Los van al deze feiten over het milieu en grondstoffen voelt het gewoon niet goed om eten weg te gooien. Niemand is toch vóór voedselverspilling? Wij bij FALAFVAL zeker niet. Sterker nog, wij willen laten zien hoe we anders met ons eten kunnen omgaan. 
FALAFVAL wil iedereen laten zien en proeven dat veel voedselafval eigenlijk geen écht afval is. Wij maken daarom falafel van 'afval' groenten en bonen die wij opkopen bij lokale voedselproducenten. En zo wordt de één zijn afval de ander zijn falafel en houden we de voedselketen transparant en kort. En kunnen jullie genieten van de lekkerste falafel!